6 yaşındaki çocuğun istismarı davası 30 Ocak’a çekildi

-Cemiyet - 13 Aralık 2022 16:29 A A

6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin davanın duruşması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine 30 Ocak 2023’e alındı.

Tutuksuz sanıklar baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ile H.K.G’nın 6 yaşındayken evlendirildiği Kadir İstekli yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

H.K.G’nin avukatı; başvuru yaparak, tutuksuz sanıkların tutuklanmasını istemişti.

Bugün NTV canlı yayına katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, istismar davasının öne çekilip çekilmeyeceği sorusunda, ”Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir’. yanıtını vermişti.

BBC Türkçe

-Cemiyet - 16:29 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.