İran, IKBY’yle sınırları yeniden açtı
İran, Bağdat yönetiminin isteği üzerine kapattığı IKBY sınırlarını geri açtığını duyurdu. Sınırların açıldığı bilgisi, “Erbil sınırların yönetimini Bağdat’a devretti” açıklamasının ardından geldi.
İran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’yle (IKBY) olan iki sınırını açtığını duyurdu. Erbil ve Süleymaniye’ye açılan Tamarçin ve Pervezhan kapılarının bugünden itibaren tekrar kullanıma açıldığı belirtildi.
İran’ın Erbil Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, “Erbil ve Süleymaniye’yle geçişleri sağlayan Tamarçin ve Pervezhan sınır kapıları Irak hükümetinin isteği üzerine yeniden açılmıştır” denildi.
IKBY’nin 25 Eylül’de gerçekleştirdiği tartışmalı referandum öncesi İran, Bağdat’ın isteği üzerine sınırları kapatmıştı.
Dün yapılan açıkalamada IKBY’nin Türkiye ve İran’la olan sınır kapılarının kontrolünün merkezi yönetime teslim edilmesi kararı alındığı belirtilmişti.
BENZER HABERLER
-
Hasan Kanaatlı: KERBELÂ’DAN ALINACAK DERSLER! (3)
-
Erkan Saltan: Günler ne yapsın?
-
Trump: Küba’ya Venezuela’ya benzer operasyon mümkün, İran çok uzaktı
-
İran Hürmüz Boğazı’nın kapatıldığı iddiasını yalanladı
-
‘ABD Özel Temsilcisi Witkoff nükleer görüşmeler için İsviçre yolunda’
-
İngiltere’de iki tren çarpıştı: 1 ölü, 33’ü ağır 89 yaralı
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.
