WSJ: ABD, ‘Sınır Güvenlik Gücü’ konusunda Türkiye’nin itirazları nedeniyle geri adım attı
Suriye’nin kuzeyinde ‘Sınır Güvenlik Gücü’ kurmayı planlayan ABD yönetiminin Türkiye’nin tutumu üzerine söz konusu planı gözden geçirme kararı aldığı belirtildi.
Wall Street Journal’in (WSJ) haberine göre ABD ordusu, Suriye’nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir güç oluşturma önerisinin Türkiye ile yeni bir diplomatik restleşmeyi körüklemesi nedeniyle bu konuda geri adım attı.Haberde “ABD ordusu, Türkiye ile diplomatik çatışmaya yol açtığı için sınır gücü oluşturma planlarında derhal değişikliğe gidiyor” dendi.
WSJ’ye göre ABD’li yetkililer, planın kamuoyuna kötü biçimde aktarıldığını ve ilk başta tasarlandığı gibi hayata geçirilmeyeceğini kaydetti.
Koalisyonun geçen hafta ‘Sınır Güvenlik Gücü’ olarak açıkladığı, sayısının 30 bini bulacağını ve DSG’nin liderliğinde eğitimlerin verileceğini ifade ettiği güçle ilgili Pentagon ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın son açıklamaları tartışmalara neden olmuştu.
En son Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, DSG’yi ‘çatışma gücünden’ ‘istikrar sağlama gücüne’ veya ‘alan kontrol gücüne’ dönüştürmeye yönelik eğitimden geçirdiklerini söylemişti.
BENZER HABERLER
-
Türk sinemasının usta ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti
-
Rutte’nin İran saldırılarına üs desteği sözleri Tahran’ı kızdırdı, Roma iddiaları yalanladı
-
Reuters: Trump KAAN için 700 milyon dolarlık motor satışını Kongre’ye bildirdi
-
Hasan Kanaatlı: ACABA İMAM HÜSEYİN’İ KUFELİ ŞİİLER Mİ DAVET EDİP ŞEHİT ETTİLER?
-
İran’dan İsrail’e sert açıklama: ‘Komşu ülkelerin hava sahasındaki askeri faaliyetleri tehdit sayıyoruz’
-
Körfez ülkelerinden Hürmüz’ü silah olarak kullanan İran ile yeni denge arayışı
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.
