CHP lideri Özgür Özel’den Özlem Çerçioğlu yorumu: ‘Mertlik gösteremedi’
Aydın’ı dört dönemdir yöneten Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, bazı ilçe belediye başkan ve meclis üyeleri ile birlikte iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçeceği konuşuluyor.
CHP yönetici ve milletvekilleri Özlem Çerçioğlu’na ulaşamadı.
Çerçioğlu ise iddialar karşısında sessiz.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel iddialar hakkında yaptığı değerlendirmede, “Özlem Çerçioğlu’na gidip şunu söylüyorlar. ‘Aziz İhsan Aktaş ile çalışmışsın, ya içeri atıl ya partime katıl.’ Olay bundan ibaret” dedi.
AKP’ye katılma iddialarını doğrular gibi konuşan Özel, cezaevindeki diğer belediye başkanlarını hatırlatarak, Çerçioğlu’nun “mertlik gösteremediğini” savundu.
Özel, Erdoğan’a da seslenerek “Aydın’ı Aziz İhsan Aktaş üzerinden almakla oluyorsa ben sana ne diyim? Bu mu mertlik? Bu mu siyasi gücün? Bir dahakine yine alacağım Aydın’ı” dedi.
Çerçioğlu’nun adının Aziz İhsan Aktaş dosyasında geçtiği iddia ediliyor.
CHP lideri Özel de Silivri’deki cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, Aydın Belediyesi’nin Aziz İhsan Aktaş’ın en fazla iş yaptığı belediye olduğunu kaydetti. Özel, Aktaş’ın en çok iş yaptığı ikinci belediye olan AKP’li Kütahya Belediyesi’ne ilişkin dosyanınsa ayrıldığına işaret etti.
Özel, “Aziz İhsan Aktaş’ın çalıştığı herkesi CHP’liyse suçlu, değilse dokunulmaz kabul ettiniz. Yüzde 13’ü ile biz, 87’siyle AK Parti çalışmış” dedi.
“Topuklu Efe” lakabıyla anılan Çerçioğlu, 2002’den beri CHP’de siyaset yapıyor.
Ankara kulislerinde ise Çerçioğlu’nun Sultanhisar, Söke ve Yenipazar Belediye Başkanları ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte AKP’nin yarın yapılacak 24. kuruluş yıldönümü etkinliğinde partiye katılacağı, rozetini de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı iddia ediliyor.
Kaynak: BBC Türkçe
-
Starmer’dan ‘Epstein krizi’ açıklaması: ‘Pazartesi parlamentoya gidip her şeyi anlatacağım’
-
Nur Batur: Acımız çok çok büyük… Çook derin!
-
Lübnan’da ateşkes: İran, Hürmüz Boğazı’nı açtığını duyurdu
-
Lavrov: Ortadoğu’daki kriz Avrasya’nın güvenliğini etkiledi
-
Barrack: Netanyahu, sınırları ve hatları umursamıyor
-
İran savaşı Asya ve Afrika’da nükleer enerji planlarını hızlandırdı
