Ortadoğu’daki en büyük petrol depolama tesislerinden BAE’nin Füceyre limanı vuruldu
Kısa süre önce insansız hava aracı saldırısına hedef olan Füceyre limanı, Birleşik Arap Emirlikleri için çok önemli ve Ortadoğu’daki en büyük petrol depolama tesislerinden biri. Ayrıca gemilerin yakıt ikmali için de önemli bir nokta.
Füceyre Basra Körfezi’nde değil, Umman Körfezi’nde yer alıyor ve bu nedenle gemilerin, savaşın başlamasından bu yana deniz trafiğine neredeyse tamamen kapalı olan Hürmüz Boğazı’ndan geçmesine gerek yok.
İnternette paylaşılan görüntülerde, BAE’nin doğu kıyısındaki kompleksin üzerinde yükselen devasa duman bulutları görülüyor.
Saldırı İran Devrim Muhafızları’nın, ABD’nin Tahran’ın petrol endüstrisi ve genel olarak ekonomisi için çok önemli olan Hark adasına yönelik saldırılarından sonra, BAE’deki ABD çıkarlarının meşru hedefler haline geldiğini söylemesinin ardından düzenlendi.
Kaynak: BBC Türkçe
-
Trump: ‘İsrail ve Lübnan 10 günlük ateşkes konusunda anlaştı’
-
Cahit Kılıç: Tarihteki her gerçeğe düşmanlık, cehaletin ve art niyetin göstergesidir.
-
Sokak serserisi Hegseth: ABD güçleri yeniden çatışmaya hazır, abluka ‘gerekirse süresiz’ devam edecek
-
Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü
-
Rusya’dan Ukrayna’nın Kiev, Dnipro ve Odesa kentlerine saldırı
-
Okul saldırıları sonrası öğretmenler iş bırakma eyleminde
