Alman gizli servisi: Türk istihbaratçılar Almanya’da faaliyete geçti
Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen’in açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Alman gizli servisinin Türk istihbarat birimlerinin Almanya’da faaliyete geçtiklerine dair bilgi edindiğini yazdı.
Habere göre Maassen, konuyla ilgili açıklamasında, “Türkiye hükümetinin Almanya’daki Türk toplumunu etkilediğine dair bilgilere sahibiz” ifadelerini kullandı.
Maassen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeyen ‘Türk asıllı halkın korkutulmaya çalışıldığını’ ileri sürdü.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün Alman hak savunucularının tutuklanması nedeniyle Türkiye ile ilgili ekonomi politikalarının, AB kredi ve mali yardım programlarının gözden geçirileceğini açıklamıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Gabriel’in ilişkilerin gözden geçirilmesine yönelik açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ve ülkelerin arasındaki krizi daha da derinleştirdiğini belirtmişti.
-
YKS tercihleri 29 Temmuz’da başlıyor: Üniversitelerde kontenjanlar belli oldu
-
Fransa ve İspanya’da alevlerle mücadele sürüyor: Yangın Bordeaux ve Madrid’e yaklaşıyor, on binlerce tahliye
-
Filenin Sultanları şampiyonluk sonrası Türkiye’ye döndü
-
Rusya Dışişleri: ‘Ukrayna’nın sivillere yönelik saldırıları 9 günde 86 can aldı’
-
İran’dan Ukrayna’nın müttefiklerine sert ikaz: ‘Zelenskiy’i kontrol edin, sorumluluğa ortaksınız’
-
Putin: Özel harekat devam edecek, halkımızın ve Rusya’nın geleceği söz konusu
