Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde ŞAMPİYON oldu

-Gündem - 26 Temmuz 2026 17:15 A A
A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek kupayı ikinci kez Türkiye’ye getirdi. İlk seti kaybetmesine rağmen müthiş bir geri dönüşe imza atan Ay-Yıldızlılar, Makao’da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Filenin Sultanları böylece 2023’ten sonra Milletler Ligi’nde ikinci kez şampiyonluk aldı.

Maç Çin’in Makau Özel İdari Bölgesi’nde oynandı.

Filenin Sultanları yarı finalde ev sahibi Çin’i 3-0 ile geçti ve turnuva finaline adını yazdırmıştı.

Milliler bu kupada 2018 ve 2023 sonrası üçüncü kez finale çıktı.

Brezilya yarı finalde İtalya’yı 3-2 ile geçmişti.

İkin Aydın and Hande Baladin şampiyonluğun ardından karşılıklı sevinç çığlıkları atıyor
İkin Aydın and Hande Baladin şampiyonluğu kutluyor

Filenin Sultanları çeyrek finalde de Kanada’yı 3-1 geçmişti.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu: Brezilya'yı geriden gelerek devirdik

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi finalinde güçlü rakibi Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek organizasyonda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Makao’daki Galaxy Arena’da oynanan final mücadelesinde ilk seti rakibine kaptıran Ay-Yıldızlı ekip, sonraki bölümlerde ortaya koyduğu etkili performansla karşılaşmayı çevirmeyi başardı ve kupaya uzanan taraf oldu.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu: Brezilya'yı geriden gelerek devirdik - Resim : 1

İLK SETİ BREZİLYA ALDI, SULTANLAR MÜTHİŞ GERİ DÖNDÜ

Finale hızlı başlayan Brezilya, çekişmeli geçen ilk seti 25-23 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

Bu bölümün ardından oyuna ağırlığını koyan Milliler, ikinci seti yine 25-23’lük skorla alarak durumu eşitledi.

Büyük heyecana sahne olan üçüncü sette de 26-24 üstünlük sağlayan Filenin Sultanları, mücadelede 2-1 öne geçti.

Milliler, son sette de Brezilya’yı 25-21 yenerek FIVB Milletler Ligi şampiyonluğunu ilan etti.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu: Brezilya'yı geriden gelerek devirdik - Resim : 2

İKİNCİ MİLLETLER LİGİ ŞAMPİYONLUĞUMUZ

Bu sonuçla birlikte A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Filenin Sultanları, organizasyondaki ilk kupasını 2023 yılında ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Arlington kentinde düzenlenen finallerde Çin’i 3-1 mağlup ederek kazanmıştı.

Makao’da Brezilya engelini de aşan Milliler, Milletler Ligi kupasını ikinci kez müzesine götürerek bir kez daha adını zirveye yazdırdı.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu: Brezilya'yı geriden gelerek devirdik - Resim : 3

ZİRVE YİNE BİZİM

Türkiye, 2018’den bu yana düzenlenen VNL’de üst üste 8. kez yer aldığı finallerde ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. VNL’de 2023 yılında finalde Çin’i mağlup ederek şampiyon olan milli takım, 2018’de ise finalde ABD’ye yenilerek organizasyonu gümüş madalyayla tamamlamıştı. 3 yıl sonra yeniden final oynayan ay-yıldızlı ekip, bu zaferle organizasyondaki madalya sayısını 4’e yükseltti. Türkiye, 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyayla VNL tarihinin en başarılı takımlarından biri olarak dikkati çekiyor.

RÖVANŞI ALDIK

Türkiye, Brezilya’dan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın rövanşını aldı. Paris’te rakibine bronz madalya maçını kaybeden Türkiye, iki yıl sonra Brezilya ile bir madalya maçında daha karşı karşıya geldi. Bu kez rakibini mağlup ederek şampiyon olan ay-yıldızlı ekip, olimpiyattaki yenilginin de rövanşını aldı.

Filenin Sultanları ikinci kez Milletler Ligi şampiyonu: Brezilya'yı geriden gelerek devirdik - Resim : 4

SANTARELLI’DEN BİR KUPA DAHA

A Milli Kadın Voleybol Takımı, başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde yükselişini sürdürüyor. 2023 yılında göreve başlayan İtalyan başantrenör, Türkiye ile üçüncü altın madalyasını kazandı. 2023’ün ardından 2026’da da VNL şampiyonluğu yaşayan Santarelli, yine 2023 yılında milli takımla Avrupa şampiyonluğu elde etti. 2025 Dünya Şampiyonası’nda da Türkiye ile gümüş madalya kazanan Santarelli, milli takımla toplam madalya sayısını 4’e çıkardı.

BREZİLYA YİNE KAYBETTİ

Brezilya, VNL’nin 8 yıllık tarihinde beşinci kez mücadele ettiği finalden de mağlubiyetle ayrıldı. 2018, 2019 ve 2021’de ABD’ye, 2025’te İtalya’ya finalde kaybeden Brezilya, 2026’da ise Türkiye’ye mağlup oldu.

 

Kaynaklar: BBC Türkçe ve nefes.com.tr

-Gündem - 17:15 A A
BENZER HABERLER