Erdoğan’ın Papazların Takas Önerisine ABD’den Ret
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de tutuklu ABD’li papaz Brunson’la Fethullah Gülen’in takas edilmesi önerisine olumsuz yanıt geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, “Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Fethullah Gülen’in ‘takas edilmeleri’ hakkındaki önerisi ile ilgili olarak “Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum” dedi.
Nauert, Gülen’in iadesi talebinin Türk hükümeti tarafından ‘birkaç kez yapıldığını’ kaydettikten sonra şu açıklamada bulundu: “Biz halen Türk hükümetinin bize sunduğu materyalleri değerlendirmeye ve bakmaya devam ediyoruz. Bu konuda bir yeni gelişme yok.
BRUNSON’U GETİRMEK ÇOK CİDDİ BİR KONU
Papaz Brunson’a gelince, Papaz Brunson’ı yurduna getirmek bizim için çok ciddi bir konu. Bu konuyu Başkan Trump da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok uzak olmayan bir zamanda, BM Genel Kurulu sıralarında York ziyaretinde tekrar gündeme getirdi.
Dışişleri Bakanlığı da Papaz Brunson ile yakından irtibatta. En son Eylül 18’de ziyaret edildi. Biz halen onun serbest bırakılması için uğraşıyoruz. O Türkiye’de haksız yere hapsedildi”.
-
Lübnan’da ateşkes: İsrail ve Hizbullah anlaştı
-
Meloni’den Trump’a sert sözler: Sözleri uydurma, çok şaşkınım, ben ve İtalya asla yalvarmayız
-
Uluslararası Göç Örgütü: Dış yardımların kesilmesi ve iklim krizi göç hareketlerini artırıyor
-
‘Istanbul – Ara Güler’ kitabının Fransızca yeni baskısı Paris’te tanıtıldı
-
Prof. Dr. Barış Doster: Cumhuriyetçilerin neleri tartışması gerekiyor?
-
İsviçre’deki ABD-İran görüşmesi iptal edildi: ‘Zaten anlaşma uzaktan imzalandı’
