ABD’den Türkiye’ye Uyarı
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen Türkiye’de OHAL’in bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cohen, “Türkiye’deki OHAL’in uzamasından endişeliyiz” dedi. Cohen, OHAL’in bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.
Cohen Senato’da yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin OHAL’i uzatmasından endişe olduklarını ve bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Müsteşar Cohen, Leigh Üniversitesi’nin Türkiye uzmanı öğretim üyesi Prof. Dr. Henri Barkey’e yönelik suçlamaların da temelsiz olduğunu belirtti.
Cohen, “Bu tür saldırılar ilişkilerimizi geri götürmekte, Türk medyası ve adalet sisteminin kredisini azaltmaktadır” açıklamasında bulundu.
Cohen, Gülen’in iadesine de değinirken, “ABD hükümeti Türkiye tarafından Fetullah Gülen’in iadesi için sunulan belgeleri dikkatle incelemeye devam ediyor. Eğer bu süreçte yeni iade talepleri olursa aynı ciddiyetle ele alınacaktır. Biz Türk yetkililere darbe girişimine yönelik soruşturmalara destek verme arzumuzu her daim dile getiriyoruz” dedi.
-
Türkiye Dünya Kupası’na veda etti
-
Hakan Akpınar: Saman altından yürüyen su: İsrail…
-
Lübnan’da ateşkes: İsrail ve Hizbullah anlaştı
-
Meloni’den Trump’a sert sözler: Sözleri uydurma, çok şaşkınım, ben ve İtalya asla yalvarmayız
-
Uluslararası Göç Örgütü: Dış yardımların kesilmesi ve iklim krizi göç hareketlerini artırıyor
-
‘Istanbul – Ara Güler’ kitabının Fransızca yeni baskısı Paris’te tanıtıldı
