Haşd-i Şaabi: Telafer’e Girmemize 2 km Kaldı
Sputnik’e konuşan Haşd-i Şaabi komutanlarından Ali Ebu Tahir, Telafer kentine girmelerine 2 kilometrenin kaldığını ve kente her an girebileceklerini söyledi.
Irak ordusu ve Haşd-i Şaabi güçleri, Telafer kentini IŞİD’den kurtarma operasyonunda ilerliyor. Irak güçleri, Telafer’in batısında yer alan Molla Casim, Muharip, El Zehra, Mecarin, Abra Aziz ve Muhsin el İbadi köylerinde de kontrolü sağladı. Irak federal polis gücü ise Telafer kenti ile Mahlaviye kasabası arasındaki bağlantı yolunu IŞİD’e darbe indirdi.
Haşd-i Şaabi Komutanlarından Ali Ebu Tahir şu ifadeleri kullandı: “Telafer operasyonu 3 gün önce başlamıştı. Operasyona 40 bine yakın Irak askeri ile Haşd-i Şaabi güçleri katılıyor. Haşd-i Şaabi’ye bağlı 7 tugay bu operasyona katılıyor.
Telafer kentine varmamıza şimdi 2 kilometre kaldı. Kente her an girebiliriz. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD çok kayıp veriyor. Bazı IŞİD militanlarını sağ yakaladık. Kentte 1400 ile 1500 civarında IŞİD militanı var. Bazıları yabancı savaşçı. Telafer’i 1 aya kadar IŞİD’den temizlemeyi hedefliyoruz.”
-
Costa, Rusya ile diplomatik kanal açma kararını savundu
-
Alman istihbarat raporu açıklandı: ‘MİT, Berlin’deki en aktif yabancı servislerden biri’
-
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP’den istifa etti
-
Hasan Kanaatlı: Muharrem Ayı ve Hz. İmam Hüseyin’in Şehadeti
-
Fatma Sahur: Bir Sahil, Birkaç Dakika, Bir Ülkenin Gerçeği…
-
Centcom: İran limanlarına yönelik abluka kaldırıldı
