İran: ABD ve İsrail sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alıyor

-Dünya - 5 Mart 2026 17:51 A A

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İsrail’i saldırılarında kasıtlı olarak sivil bölgeleri hedef almakla suçladı.

Bakanlık sözcüsü İsmail Bekayi X’te yaptığı açıklamada saldırıların “küresel piyasalarda yankı uyandırarak enerji fiyatlarını artırdığını, para birimlerini istikrarsızlaştırdığını ve dünya çapında sıradan insanların satın alma gücünü azalttığını” söyledi.

İranlılar için bedelin ölçülemeyecek kadar yüksek olduğunu ifade eden Bekayi, “saldırganlar kasıtlı olarak sivil bölgeleri ve mümkün olan en fazla acıyı ve can kaybını vereceğini düşündükleri her yeri hedef aldıkları için halkımız acımasızca katlediliyor” diye ekledi.

Donald Trump, İran’ın balistik füze kapasitesini ve nükleer silah geliştirme yeteneğini yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Kaynak: BBC Türkçe

-Dünya - 17:51 A A
BENZER HABERLER