Suriye’nin Kuzeyinde Sözde Bir Devlet Asla Kurdurmayız

22.08.2017 15:15

Kişi Okumuş

0 Yorum

Suriye’nin Kuzeyinde Sözde Bir Devlet Asla Kurdurmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 39. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu…

 Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İLK SINAVIMIZ 2002 YILINDAYDI

OHAL. İktidarımızın ilk ayında OHAL’i kaldırdık. Maalesef bölge teröre çok daha farklı bir şekilde tanışma noktasında yol verdi. Şu andaki OHAL’in en önemli özelliği terör örgütlerini defetmek, onları inlerinden bulup çıkarıp gömmektir. Çünkü benim Güneydoğu’daki, Doğu’daki halkım, ülkemdeki halkım huzura kavuşmadıkça biz sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmayız. Benim muhtarlarım kaçırılıyor, öldürülüyorsa biz görevimizi getirmiş olamayız. O yüzden OHAL’le birlikte bölgeyi huzura erdirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

‘KÜRT KARDEŞLERİM SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ OLUŞUMA FIRSAT VERMEYECEK’

Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye bir sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız. Şunu da söyleyeyim; bazıları ‘Kürt devleti’ filan deyip duruyorlar. Ben bunu Kürt kardeşlerime bir hakaret telakki ediyorum. Zira benim Kürt kardeşlerim, inanıyorum ki Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir.

Yapmak istedikleri neydi? Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle Akdeniz’e ulaşmaktı. Kusura bakmasınlar, Cudi’de ne yaptıysak, Tendürek’de ne yaptıysak, Kandil’de ne yapıyorsak, Gabar’da ne yapıyorsak, Bestler-Dereler’de ne yapıyorsak, her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz.

‘VATANI BÖLMEK İSTEYENLERE HER TARAFI MEZAR EDERİZ’

Tek bayrağımız, tek vatanımız ve tek devletimiz var. 780 bin kilometrekare tek vatan. Bu vatanı bölmeye gayret edenlere, biz her tarafı mezar ederiz.

‘KUDURUYORLAR VE KUDURACAKLAR’

Türkiye’nin çıkarları, hassasiyetleri, talepleri söz konusu olduğunda kibirle demokrasiden, insan haklarından, bize ders vermekten söz edenlerin, kendi çıkarlarını nasıl her şeyin üzerinde tuttuklarını biz çok iyi biliriz. Her dediklerini yapan, her istediklerini yerine getiren, adeta emirlerine amade bir Türkiye hayaliyle yanıp tutuşanlar, biz kendi ajandamızı takip ettikçe, onurlu ve dik bir duruş sergiledikçe adeta kuduruyorlar ve kuduracaklar.

İlgili Terimler :

YORUMLAR