‘Suudi Arabistan ve Rusya S-400 için prensipte anlaştı’
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in dün Moskova’da yaptığı görüşmelerin sonunda Riyad’a S-400 füze savunma sistemleri satışı konusunda prensip anlaşması sağlandı. Rus basını, Suudi Arabistan’ın en az 4 S-400 kompleksi satın alabileceğini yazdı.
Rus ve Suudi yetkililer arasındaki görüşmelere yakın bir kaynak, Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada Riyad’ın 2 milyar dolara en az 4 S-400 kompleksi alabileceğini belirtti.
Kaynak, anlaşmanın nihai parametrelerinin ay sonundaki Rusya-Suudi Arabistan hükümetlerarası askeri-teknik birliği komisyonu toplantısında belirlenebileceğini ifade etti.
SUUDİ ARABİSTAN, S-400 ALAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLACAK
Eğer taraflar S-400 sözleşmesi imzalarsa Suudi Arabistan, Çin ve Türkiye’nin ardından S-400 alan üçüncü ülke olacak.
KALAŞNİKOF TÜFEKLERİ SUUDİ ARABİSTAN’DA ÜRETİLECEK
Bu arada dünkü görüşmeler sonucunda taraflar, Kalaşnikof tüfeklerinin Suudi Arabistan’da üretilmesini öngören bir sözleşmeye, TOC-1A çoklu roketatar sistemi, Kornet-EM tanksavar füze sistemi ile AGS-30 bomba atar satışını ve yerelleştirmesini öngören mutabakata imza atıldı.
ANLAŞMA PAKETİNİN HACMİ 3 MİLYAR DOLAR CİVARINDA
İki ülke arasında dün yapılan askeri anlaşmaların toplam 3 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.
-
Neşe Doster: Ülkemizin ruh hali mi? Hüzün bir yanda, insanlık diğer yanda…
-
Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde ŞAMPİYON oldu
-
Rusya’nın Ukrayna genelindeki saldırılarında son 24 saatte en az 8 kişi hayatını kaybetti
-
Fransa ve İspanya’da orman yangınları sürüyor: 320.000’den fazla kişi tahliye edildi
-
Pakistanlı kaynaklar: Trump’ın talimatı sonrası ABD-İran diplomasisi hızlandı
-
İran Dışişleri Bakanlığı: Kiev, Hazar Denizi’nde İran’a ait ticaret gemisini vurdu
