TSK’dan Afrin için son dakika açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin’e başlayan harekat için saat 17:35’te bir son dakika açıklaması geldi. 17:00’da başladığı belirtilen harekatın isminin “Zeytin Dalı Harekatı” olduğu bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00’dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.
Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
-
Neşe Doster: Ülkemizin ruh hali mi? Hüzün bir yanda, insanlık diğer yanda…
-
Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde ŞAMPİYON oldu
-
Rusya’nın Ukrayna genelindeki saldırılarında son 24 saatte en az 8 kişi hayatını kaybetti
-
Fransa ve İspanya’da orman yangınları sürüyor: 320.000’den fazla kişi tahliye edildi
-
Pakistanlı kaynaklar: Trump’ın talimatı sonrası ABD-İran diplomasisi hızlandı
-
İran Dışişleri Bakanlığı: Kiev, Hazar Denizi’nde İran’a ait ticaret gemisini vurdu
