Perde Arkası…

Genel - 11 Eylül 2017 09:06 A A

Neşe Doster
nesedoster@yahoo.com

Ortaya bir konu atılmaya görsün! Kimi ikna oluyor, kimi inanmıyor, kimi inanmış görünmeyi yeğliyor. Derken o konu bayatlıyor yeni konu gündeme bomba gibi düşüyor! Bu kez yeni konuyu kimi başka boyuta taşıyor, kimi siyaseten yanlış buluyor, kimi yayın yasağı getiriyor, kimi de siyasetin girdabına sokup uzattıkça uzatıyor. Bu uzun girişten sonra soru şu ki? Her yeni konuya yapılan övgü ya da yergiler de KHK kapsamına girecek mi? OHAL babından yani!

Örneğin korka korka yazılan kadın- çocuk haklarını kim koruyacak? Daha kaliteli bir eğitim olsun diye yapılan en çağdaş, en demokratik, en bilimsel en yerli ve en milli müfredata daha neler girecek? Okumaktan ve duymaktan rahatsız olduğumuz konuların üstü daha ne kadar kapatılacak? Toplumsal bazı sorunlar nereye kadar göz ardı edilecek? Aile içi sorunların üstü daha ne kadar örtülecek? Resmi yetkililer ne zamana kadar susacak? Bazı önemli konular daha ne kadar gelenek ve tabu sayılacak?

Özetle demem o ki; ciddi sorunlara ciddiyetle yaklaşmak gereği ve gerçeğiyle toplum ne zaman tanışacak? Bu soruların tümü yanıta muhtaçtır…

Kestirmeden giderek sürdürelim! Daha çok şiddet uygulayanın, daha çok bağıranın, daha yüksek sesle hakaret edenin, daha çok parmak sallayanın kazandığı bu ortam daha ne kadar ve nereye kadar sürecek? Kuyrukta yer veren, otobüste ayağa kalkıp yer gösteren, dar yolda yana çekilip bekleyen, sokakta günaydın deyip gülümseyenlerden etkilenip, duygulanıp, birbirimize anlattığımız bu doğal davranışlar daha ne kadar azalacak?

Bunca ciddi konu varken şimdi kalkıp; bakanlığın açıklamasına göre ülkemizde tasarruf yapma oranı yüzde 14 imiş,  halkın yüzde 56’sı gelir yetersizliğiyle kıvranıyormuş, yüzde 26’sı borçlarını bile ödeyemiyormuş! Bayram tatili boyunca 113 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmiş 497 yaralının olduğu yollarda 267 kaza yaşanmış gibi sıradan konulara girmenin anlamı var mı? Ya da enflasyonun arttığından, 171 gazetecinin içerde yattığından veya bugüne kadar yapılan en Atatürksüz en demokratik, en bilimsel müfredattan (!) söz etmenin gereği var mı?

Hele de “hâkim ve savcılarımız bugün hiç olmadığı kadar bağımsız ve tarafsız” açıklamasından sonra adalete güven azalıyormuş gibi abartılı konulara dalmanın anlamı ne ola ki? 1 milyon üniversite diplomalı, 651 bin lise diplomalı genç işsizin iç dünyasına, hayallerine, umutsuzluğuna dikkat çekmenin?

İstanbul’un nüfusu 5 yılda 1 milyon kişi artmış. Böylece İstanbul,  15 milyon nüfusuyla 145 ülkeyi geride bırakarak dünyanın en kalabalık illerinden biri olmuş! Ya da Türk lokumu dünyada çikolata kültürünün tahtını sarsmaya başlamış (bu açıklama hangi bilimsel yargıya dayanıyorsa!) gibi özgüveni pompalayan ve tavan yaptıran konular varken yazıp durmanın?  

Bulgaristan’dan saman, Moldovya’dan çoban, Macaristan ve Arjantin’den büyük baş hayvan, Yunanistan’dan keçi, Avustralya’dan et, Hırvatistan’dan kurbanlık koyun, ABD’den genetiği değiştirilmiş mısır ithal eden ülkemizin 5 milyon hektar arazisi bomboşmuş! Geçiniz! Köyler terk edilmiş, kasabalar boşalmışmış boş veriniz! Şehirler işsiz deposu haline gelmişmiş size ne?

Her daim susan, her zaman sessizliğini koruyan, durmadan kayıplara karışan, sık sık sağır ve dilsiz rolü yapan yönetim erbabına sormasam da aynı üniversiteden mezun olduğumuz yeni tarım bakanına; “biz bu duruma daha önce hiç düşmüş müydük?” diye soruyor, okul kontenjanından yanıt bekliyorum!

Önemli ve iç açıcı not: Bunca iç karartan haber ve analizden sonra gurur duyacağımız bir haber var! 1300 odalı kışlık sarayımızdan sonra, 300 odalı yazlık sarayımız da oldu! Üstelik iskelesine 170 metre uzunluğundaki yatların yanaşabileceği ölçek ve büyüklükte! Bu haberi duyunca dünya liderlerinin yüzünü, hele de Merkel’in yüz ifadesinin alacağı şekli yaman merak ediyorum! Keşke tam da seçimlere çeyrek kala çatlamasa Şansölye Merkel!

Ne diyor CB; “Ben alışılmış bir cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım. Sözün arkasında durmak buna denir!”

Beklenti Notu: Bugün ümidin ve beklentinin ötesinde gözümüz, kulağımız, aklımız ve yüreğimiz Silivri’de. Salı günü geçmiş olsun demek dileğiyle…

Genel - 09:06 A A
BENZER HABERLER

HABER LİSTESİ

  • 01
    MSB: TSK her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir
    MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, “TSK, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir” ifadeleri yer aldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, MSB’nin son bir haftaki faaliyetlerine ilişkin bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), kaynağında, sürekli ve kapsamlı olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği […]
  • 02
    İstanbul’da okullarda 5 bin 500 yeni temizlik personeli göreve başladı
    İstanbul’daki okullarda Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında tam zamanlı 5 bin 500 kişilik yeni temizlik personeli çalışmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde sosyal medya mecraları başta olmak üzere yazılı ve görsel basının gündeminde yer tutan ‘okullarda temizlik hizmetleri’ konusunda açıklama yapmış ve yeni temizlik personellerinin göreve başlayacağını duyurmuştu. İstanbul’da da bu kapsamda yeni temizlik personelinin […]
  • 03
    Mark Rutte: ‘Ukrayna NATO’ya her zamankinden daha yakın’
    Perşembe günü Ukrayna’nın başkentine habersiz bir ziyaret gerçekleştiren yeni NATO Genel Sekreteri Rutte, ittifakın Ukrayna’ya askeri ve mali destek sağlamaya devam etme taahhüdünü yineledi. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) yeni Genel Sekreteri Mark Rutte göreve gelmesinin ardından ilk ziyaretini Perşembe günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada Rutte, Rus işgaliyle mücadelede Ukrayna’ya desteğini sürdürme […]
  • 04
    Brüksel ‘egemenlik’ yasası nedeniyle Macaristan’ı mahkemeye veriyor
    Brüksel, Macaristan’ın ‘ulusal egemenlik yasasına’ karşı, çok çeşitli temel hakları ihlal ettiğini ileri sürerek yasal girişimlerini hızlandırdı. Avrupa Komisyonu, Budapeşte’nin “ulusal egemenliği” korumak için gerekli olduğunu söylediği, ancak sivil toplum kuruluşlarının muhalif sesleri hedef almak ve susturmak için tehlikeli bir araç olarak kınadığı oldukça tartışmalı bir yasa nedeniyle Macaristan’ı mahkemeye verdi. Perşembe günü öğleden sonra […]
  • 05
    Eylül ayı enflasyonu açıklandı
    Eylül ayında enflasyon uzun zaman sonra ilk defa yüzde 50’nin altına indi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 49,38 oldu. Böylelikle yıllık enflasyon üç yıl sonra ilk kez politika faizinin altına indi. Merkez Bankası, Eylül ayında politika faizini %50’de sabit tutmuştu. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon Eylül’de aylık yüzde 5,34, […]