Termal kameralar devreye girdi, metrobüs yolcularının ateşi ölçülüyor
İstanbulluların ulaşımda çok kullandığı metrobüs istasyonlarına termal kameralar yerleştirildi. Ateşi yüksek çıkan yolcular en yakın sağlık kuruluşuna sevk ediliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aldığı önlemlere bir yenisini ekledi. Metro istasyonlarından sonra metrobüsün çok kullanılan istasyonlarına da termal kamera yerleştirildi. Ateşi yüksek çıkan yolcular, en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.
Yolcu sayısının fazla olduğu Uzunçayır, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Şirinevler ve Avcılar istasyonlarına kurulan termal kameralarla, yolcuların ateşleri ölçülmeye başlandı.
Kurulan termal kamera sistemi, güvenlik personelinin görev yaptığı noktalardaki bilgisayarlara görüntü aktarıyor. Güvenlik personeli, turnikelerden geçen kişilerin ateş derecelerini, ekrandan anında görebiliyor.
Güvenlik personeli tarafından izlenen termal kameralarla ateşi yüksek olduğu tespit edilen yolcular, bilgilendirilerek uygun bir alanda bekletiliyor. Güvenlik görevlileri, 112 ve 184 numaralarını arayarak, yolcuyu en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriyor.
-
Cahit Kılıç: Hukuksuz kanun mu, kanunsuz hukuk mu?
-
Zeynep Altıok Akatlı: Zeytin dalı ve barış…
-
İran: Hürmüz Boğazı yakınlarında ABD’ye ait MQ-9 tipi İHA düşürüldü
-
Mansur Yavaş’tan ‘başka partiye geçme’ iddialarına yönelik mesaj: ‘Gelişme olursa benden duyarsınız’
-
Lavrov’dan Türkiye’nin Karadeniz teklifine yanıt: Saldırıları biz başlatmadık
-
Rusya Kramatorsk’ta Ukrayna petrol limanını vurdu: Bir ölü, 17 yaralı
